Over ons

Even voorstellen


Wie is Vintage Vedette? We hebben het steeds over ‘ons’, maar eigenlijk wordt Vintage Vedette gerund door één persoon.

MiThis is mejn naam is Stephanie en mijn passie voor vintage is 5 jaar geleden ontstaan. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om spullen op te knappen. Om oude spullen te vinden ging ik naar rommelmarkten en kringloopwinkels en langzaam aan groeide mijn interesse voor spullen uit de jaren 50, 60 en 70. Ik begon me te verdiepen in de verschillende decennia en kreeg steeds meer oog voor vintage uit die jaren.


 

De werkwijze


De vintage items zijn door mij persoonlijk geselecteerd. Ik ga wekelijks op pad om leuke items te zoeken. Om een goede kwaliteit te kunnen bieden kies ik voor vintage meubels en woonaccessoires in een goede tot perfecte staat. Ik restaureer de vintage items zelf zodat het meubel of accessoire in ere hersteld wordt. Ook stoffeer ik de krukjes en stoelen zelf en vervang ik, als dit nodig is, ook het polyether zodat je verzekerd bent van een stevige en goede zit.

Zo veel mogelijk momenten in de week ben ik op inkoop, is er administratief werk, en restaureer ik de vintage of maak mijn eigen producten. Als een meubel of accessoires klaar is voor verkoop maak ik eerst productfoto’s en komt het in de webshopte staan, op Facebook en Instagram.

 

Onze visie


“Als je kijkt naar wat er al is, zie je dat we allemaal rijk zijn.” Er is een overvloed aan spullen en daarom geloof ik sterk in de kracht van hergebruik. Dat zie je niet alleen terug in ons assortiment, maar ook bij het gebruik van verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Deze zijn niet nieuw, maar krijg ik van mijn collega onderneemster van SUUSKES lunchroom Breda. Deze dozen zijn stevig en nog hartstikke goed voor een tweede ronde. Zo beperken we samen het afval en gaan er niet onnodig bomen verloren.

 

Vintage zoek service


Ben je al lang op zoek naar een specifiek item maar kom je het niet tegen? Dan hebben we de vintage zoek service bij Vintage Vedette. Stuur een berichtje naar ons met je telefoonnummer en een duidelijke beschrijving van het vintage item waarnaar je op zoek bent. (kleur, formaat, materiaal, stijl) Als ik iets soortgelijks tegen kom dan stuur ik je een foto van het item en de prijs en kun je vrijblijvend aangeven of je het zou willen hebben. Vind je het iets? Dan neem ik het voor je mee naar de winkel en kun je het daar ophalen!

 

Vintage Vedette bij jou in de buurt


Regelmatig is Vintage Vedette op markten te vinden. Kijk voor een actueel overzicht op de pagina marktagenda.